Tennisarm Therapie
Tennisarm Therapie

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is een pijnlijke chronische prikkel in de arm. De term is enigszins misleidend, omdat de aandoening niet alleen door tennissen komt. De oorzaak is overbelasting van de pezen/spieren van de onderarmstrekkers. Dit gebeurt door langdurige overbelasting waarbij de spier te veel belast wordt. Het komt vaak voor bij beeldschermwerk (langdurige aanspannen bij het “muizen” en typen). Vroeger werd ervan uitgegaan een tennisarm een ontsteking was. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat dit niet het geval is.

Een tennisarm gaat bij stopzetting van de (over)belasting na verloop van tijd spontaan over. Maar de hersteltijd is variërend. Vaak kost dit wel een lange tijd, variërend van een paar weken tot een jaar. Het is niet zinvol absolute rust te houden.

Behandeling

Bij Relax4u massage Hoofddorp kun je terecht voor tennisarm therapy. Een intensieve, vaak pijnlijke, behandeling. Het doel is om in 4 behandelingen (1x per week) de pijn met minimaal 80% te verminderen.

Een behandeling duurt 20 a 30 minuten per keer. De eerste keer probeer ik, samen met de client, de oorzaak te vinden voor de klacht.

In contact

06 - 51 78 34 37

relax4umassage@gmail.com

Hoofddorp

Locatie