Breuß massage
Breuß massage

Breuss massage is een zachte massage waarbij het gebied rondom de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie.

Een tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Deze massage dankt zijn naam aan de Oostenrijkse ontdekker van de massage Rudolph Breuss.

De massage is gericht op het rekken en strekken van de wervelkolom, zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en dus de kans krijgen om te herstellen. Het is een massage die zacht, rustig en met relatief weinig druk wordt uitgevoerd, daarom geeft deze massage al vrij snel een diepe ontspanning. Aan het eind van de massage blijf je nog even liggen met speciaal vloeipapier op je rug, zodat de olie beter kan worden opgenomen in je huid en het ontspannende en helende effect nog eens wordt versterkt.

Een Breuss massage wordt vaak in één adem genoemd met Dorn therapie, maar is ook een zeer effectieve massage voor andere klachten.

In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten zoals burn-out het hele lichaam nogal heftig kan reageren op een Breuss massage, maar dat de spanning zichtbaar afneemt.

Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken.

In een aantal gevallen wordt geen Breuss massage toegepast zoals bij koorts, griep, zwangerschap, langdurig gebruik van Prednison.

Na een behandeling is het aan te raden om veel water te drinken en het een paar dagen rustig aan toe doen. Probeer zwaar tillen en plotselinge bewegingen te vermijden. Uw lichaam heeft even tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen.

 

 

In contact

06 - 51 78 34 37

relax4umassage@gmail.com

Hoofddorp

Locatie