Voetreflexmassage
Voetreflexmassage

Voetreflexologie komt oorspronkelijk uit China, en werd daar al meer dan 3000 jaar geleden toegepast. Toen werd al duidelijk dat er via reflexpunten op de voeten, de organen van het lichaam positief werden beïnvloed.

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten, de zogeheten reflexpunten. Alle organen, zenuwen en andere delen van het lichaam zijn verbonden met de voeten.

Door massage en druk uitoefening op de reflexzones wordt een reactie bewerkstelligd in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. In eerste instantie kunnen door de reactie op de massage de klachten tijdelijk verergeren. Dat wordt veroorzaakt door het zelfgenezingsproces in het lichaam dat op gang wordt gebracht door de massage. Een voetreflexbehandeling is echter geen medische behandeling. Bij klachten dient u ten alle tijden een (huis)arts te raadplegen!

Onze voeten zijn heel belangrijk in ons dagelijks doen en laten, ze dragen ons de hele dag, maar worden wel vaak "vergeten". 

Een voetreflexmassage is heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je beter in balans komt. Soms merk je al na één behandeling een duidelijke vermindering van de klachten.

Enkele klachten waar met voetreflexmassage veel bereikt kan worden zijn:

  • (Lage) rugklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Klachten in het spijsverteringsgebied, zoals maagpijn, obstipatie etc

 

In contact

06 - 51 78 34 37

relax4umassage@gmail.com

Hoofddorp

Locatie